Treća sreća koju nadležni u Gradu Zadra traže trećim natječaj za samo tri kućice na Muraju.

Prva dva su propala zbog previsoke ponude od 1.3 milijuna koju je jedino davala Minigradnja, inače izvođač radova uređenja tog dijela bedema, u odnosu na procijenjenu vrijednosti od 800 tisuća kuna.

Tim natječajem bilo je planirano 10 kućica koje je projektirao arhitekt Bogdan Marov, autor uređenja šetnice. Kako su cijene materijala otišle u nebo, bio bi očekivani fijasko i trećeg natječaja. Spoznaja da bi 10 kućica zagušilo prostor šetnica, međutim, bila je presudna u odluci da se projekt završi samo s tri koje bi dala društvenu funkcionalnost novoj šetnici.
Prema danas objavljenom natječaju, jedna kućica bi bila prodajna za suvenire, a dvije za ugostiteljstvo.

Do sada je taj koncept trebao biti 10 kućica, od kojih bi pet imalo prodajnu namjenu, četiri ugostiteljsku, a jedna je trebala biti javni WC. Mjesto postava isti - plato na bastionu sv. Roka s već postojećim podzemnim instalacijama. Javna nabava ostaje isto definirana: radovi na izradi i postavljanju kioska na Bedemima zadarskih pobuna.

Procijenjena vrijednost nabave (bez PDV-a) iznosi 330.000 kuna, umjesto dosadašnjih 800 tisuća. Rok za dostavu ponude je 24. svibnja 2022. godine do 13 sati, bez obzira na način dostave, navodi se u natječaju Grada Zadra.

Projektom je propisano da volumen zatvorenog dijela kioska bude  jednoprostoran, bez pregrada, što omogućuje funkcionalnu organizaciju više namjena. 

Opna kioska je većim dijelom ostakljena. Ostakljeni dijelovi opne su zaštićeni otklopnim brisolejima koji u otvorenom položaju imaju funkciju nadstrešnice za zaštitu od sunca, a u zatvorenom položaju su zaštita od provale, uvjeti su autora projekta.