Policijski službenici Policijske uprave zadarske Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, u Zadru na predjelu Bulevara kod nje je pronađena PVC vrećica s oko 308 grama kokaina i PVC vrećica s oko 1 062 grama marihuane.

Pronađena droga joj je oduzeta, a zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 25-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava te će u zakonskom roku biti predana u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Također, jučer oko 18:30 sati na Jadranskoj magistrali na širem biogradskom području policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak, a kod kojeg je pronađena PVC vrećica s oko 5 grama marihuane i jedan „joint" s oko 0.3 grama marihuane.

Vozač je uhićen, a provedenim testiranjem na droge utvrđena mu je prisutnost droge u organizmu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u dvorištu kuće na širem biogradskom području pronađeno je sedam stabljika indijske konoplje koje su zasebno zasadio u plastične posude.

Pronađena marihuana i stabljike su mu oduzeti, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 20-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Zbog vožnje pod utjecajem droga te zbog posjedovanja marihuane protiv mladića, poznatim po sličnim kaznenim djelima, slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.