Lučka uprava Zadar (LUZ) objavila je 18. svibnja natječaj za šest radnih mjesta s rokom prijave od osam dana. Najveći je to natječaj LUZ-a za koji je u tijeku i ponovljeni natječaj za ravnateljsko mjesto.

Traži se voditelj Službe održavanja, rekonstrukcije i razvoja lučke infra i supra strukture te referent za pravne, kadrovske i opće poslove. Za oba stalna radna mjesta potrebna je fakultetska diploma te iskustvo za pravnički posao kao i za inženjerski.

Viša ili čak srednja škola ekonomskog smjera može proći za stalno mjesto referenta računovodstva. Isključivo srednja škola potrebna je za dva mjesta na određeno i jedno stalno lučkih nadzornika, ali i minimalno poznavanje engleskog jezika za komunikaciju s posadama brodova.

Prema informacijama koje smo dobili od Đonija Štambuka, privremenog ravnatelja LUZ-a, ta se državna institucija nalazi u kadrovskom deficitu.

- Krajnje je vrijeme bilo da se na upražnjeno mjesto uposli stručna osoba koja će voditi obnovu i održavanje lučke infrastrukture koja nije mala, ističe Štambuk. Za sada je ona novoizgrađena u Gaženici i Ribarskoj luci u kalima te u Gradskoj luci.

Ostala radna mjesta moraju se popuniti zbog dugogodišnjih bolovanja te odlazaka u mirovinu, dodaje privremeni ravnatelj LUZ-a, uz informaciju da ih je najviše znalo biti 20 zaposlenih.

- Lučka uprava Zadar je po novom ušla u proračunsku riznicu što nam znatno povećava posao i zbog toga nam treba referent za računovodstvo, objašnjava Štambuk. Voditeljica knjigovodstva Marija Zubak, koja je od osnivanja Lučke uprave alfa i omega te ustanove, ne može obavljati sve te poslove kao do sada. Ona je ujedno i tajnica LUZ-a.

Prijašnji ravnatelj Lučke uprave Robert Škifić doveo je sebi osobnu tajnicu koja je prethodno bila u njegovoj privatnoj firmi SAS Vektor. Odlaskom Škifića iz LUZ-a, ona je otišla na bolovanje a u Lučkoj upravi Zadar ne znaju što će biti s tajnicom Ureda ravnatelja, Tanjom Sakara-Gjergja.