Prije dvije godine je izgrađena pristupna cesta i parkiralište u Petrčanima koji su ostali nedovršeni. Razlog tome je 2020. godine bio nedostatak novca za asfaltiranje i javnu rasvjetu zbog čega je taj zahvat pripreman od 2017. godine još uvijek gradilište.

Na novinarski upit kada će se asfaltirati parkiralište iz Odjela za graditeljstvo, stiže telegramski odgovor kako će se to riješiti u sklopu aglomeracije. Na toj lokaciji, aglomeracija nije planirana jer će se crpna stanica, kako je informirao direktor Odvodnje Grgo Peronja, graditi na parkiralištu kod Pinije, gdje će oduzeti tri postojeća mjesta koja se u sezoni naplaćuje.

Ali uz novac za ugradnju sustava odvodnje, Grad Zadar se zadužio na 150 milijuna kuna za uređenje ulica kojom prolazi kanalizacija pa može se malo asfalta staviti i sa strane, tako se može tumačiti odgovor nadležnih.

Pitanje prema Gradu Zadru je bilo i kad će se ukloniti preostalo kamenje nasuto na mjesnoj plaži u Petrčane. Taj neuspjeli zahvat proširenja plaže financirana je iz blagajne TZ Grada Zadra. Iz Komunalnog odjela odgovaraju da su spremni to napraviti kada inspekcija Lučke kapetanije zatraži.

Inspekcija je izdala rješenje 2018. godine, odgovor je lučkog kapetana Alena Rukavine nakon što smo mu prenijeli uvjet pročelnika Robertina Dujele. Po tom rješenju komunalci prije dvije godine navodno nisu imali dovoljno novca da izvade svo kamenje ili je nešto drugo u pitanju. Bespravno nasipanje mora kamenjem koje je devastiralo postojeću plažu koštalo je 80-ak tisuća kuna.

Bivši gradski vijećnik iz Petrčana Duje Stanišić provocirao je prije tri godina, kazavši da ako na nekoj petrčanskoj plaži uđete u more, a da se ne ozlijedi, vodi ga u Tamaris. Stanje je isto, jedino što bi Stanišić vjerojatno svoju ponudu preusmjerio na restoran zdrave hrane kojeg je s braćom otvorio u Zadru.

U Petrčanima, kolijevci zadarskog turizma, ostaju dva nedovršena projekta, a na tribini KVARTipo izglasano je uređenje poljskih puteva.