U subotu u jutarnjim sati u Zadru je održan drugi po redu Hod za život pod geslom "Život je zakon".

Sa transparentima na kojima piše "Otac, majka = život", "4 tjedna od začeća ima oči, uši, nos", "Ona može izvanredne stvari ... jer joj je dopušteno da se rodi", "18 dana od začeća kuca srce", "12 tjedana od začeća smije se :)" itd istomišljenici su prošetali od Parka hrvatskih redarstvenika do Foruma. Ondje su održani govori i prigodni program na kojem su nastupali bibinjski glazbenik Ivica Sikirić Ićo i Rockatansky band.

Pozdrave okupljenima uputi su koordinator Hoda za život Tvrtko Krpina, zadarski liječnik i gradski vijećnik Damir Biloglav, kao i specijalistica ginekologije i porodništva dr. Marija Divić iz Splita. 

Splitska doktorica Marija Divić dotaknula se slučaja Mirele Čavajde koji je posljednih mjesec dana uzburkao hrvatsku javnost, dajući mišljenje kako HZZ "nije smio platiti feticid u Sloveniji, već dovršiti trudnoću prema medicinskim indikacijama". 

Za razliku od 2019. godine, kolona Hoda za život u Zadru nije naišla na odgovor aktivista.

Hod za život, mimihod Vinskih vitezova, nastup makedonskog KUD-a na Narodnom trgu... bilo je to "gužvovito" subotnje prijepodne u Zadru. Više u fotogaleriji Saše Čuke!