I dok se za davno planiranu poduzetničku zonu Crno tek gradi pristupna cesta i početak komunalne infrastrukture, dotle su susjedne zone općina Bibinje i Poličnik pokupili vrhnje.

Pogon Kelava d.o.o. pred otvaranjem

Posljednji objekt, arhitektonski i hortikulturno uređen kao ukras dijela poslovne zone u Murvici, izgradio je Kelava d.o.o. Oni ovih dana sele s Bilog briga a u Murvici će baš proizvoditi ograde. U susjedstvu se gradi i novi pogon Zadar Aluminij Oni su do sada imali vlastiti proizvodni prostor tvornice aluminijske i PVC stolarije na Bokanjcu. Sada su se proširili ili će posve preseliti u zonu Poličnik.

Siniša Krekić, vlasnik Krekić Avangarda, najvećeg izvođača radova posljednjih pet godina u poslovima za Grad Zadar, nije čekao da se otvori poslovna zona Crno, već u zoni Lonići u tijeku gradnja gotovo najvećeg pogona u toj zoni. Vrijednost investicije u proizvodnju keramike je 34,4 milijuna kuna od čega je Krekić Avangarda dobio 7.5 milijuna iz EU programa ulaganja u digitalne i zelene tranzicije.

Gradnja pristupne ceste u zoni Crno

Pročelnik Marin Diklan iz Općine Bibinje informirao nas je o poduzetničkoj zoni Lonići koja se prostire se na 50 hektara zemljišta. Unutar zone nalazi se preko 50 parcela s površinama od 2.500 m2 do 20.000 m2. Trenutno je u zoni aktivno 13 firmi i još toliko objekata je u izgradnji ili u postupku ishodovanja građevinske dozvole, napisao je pročelnik Diklan uz tablicu investitora u zoni Lonići.

Poslovna zona Lonići odlično je pozicionirana, nalazi se uz Jadransku magistralu D8 na zapadnom dijelu Općine Bibinje uz Grad Zadar i iznad luke Gaženica, dodaje Diklan.

Zona Lonići u Bibinjama najveće gradilište

Trud Općine Bibinje oko poslovne zone Lonići i njene višestruke dobrobiti i mogućnosti prepoznalo je i Vijeće Europe dodjelivši Općini Bibinje nagradu za najbolju praksu. Trenutno je poslovna zona Lonići jedno od najvećih gradilišta u Zadarskoj županiji, ustvrdio je pročelnik Općine Bibinje koja će prema njegovim najavama "u budućim razdobljima generirati prihod, povećati produktivnost, te otvoriti željena radna mjesta za stanovnike Bibinja, ali i šire".

Općina Bibinje zahvaljujući poslovnoj zoni ima stabilne prihode, prepoznata je kao odličan partner brojnih investitora. Ohrabreni njihovim porukama, planirano je proširenje poslovne zone za još 10 hektara, najavio je pročelnik Diklan po struci dipl. ekonomist kao i načelnik Bibinja Šime Sekula.