Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i to pokretanjem 6 novih linija za Bordeaux, Bournemouth, Helsinki, Liverpool, Sofiju i Torino. S ukupno 46 linija u sezoni 2022., od kojih je 13 novih, ovo je dosad Ryanairov najjači ljetni red letenja iz Zadra.

Ryanairova baza u Zadru stoga će sredinom lipnja povećati svoju flotu na ukupno 3 bazna zrakoplova.

- Ova investicija od oko 300 milijuna američkih dolara podržat će otvaranje 90 dobro plaćenih radnih mjesta u zrakoplovstvu te indirektno potaknuti otvaranje 700 radnih mjesta u Zadru, nevjerojatne su brojke koje su iznijeli iz Uprave irskog avioprijevoznika.

Očekujući iznimno dobru ljetnu popunjenost iz/za Zadar, Ryanair će ovoga ljeta imati 120 tjednih operacija što je za čak 65 više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu, a sve kako bi ostvarili toliko željene turističke dolaske u Zadar izgubljene u protekla dva ljeta.

- Ryanair, europska i hrvatska zrakoplovna kompanija broj 1, slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i s oduševljenjem pokreće 6 novih linija. U najvećem ljetnom redu letenja prema Zadru u kojem nudimo gotovo 120 tjednih operacija prema 46 europskih odredišta, uključujući 6 novih uzbudljivih destinacija među kojima su Bordeaux, Helsinki, Sofia i Torino. Kako bismo omogućili našim korisnicima i posjetiteljima iz/za Zadar da rezerviraju svoje karte za ljetni odmor po najpovoljnijim cijenama objavljujemo rasprodaju sjedala po cijenama od samo 159 kn u jednom smjeru za putovanja do kraja listopada 2022. Karte se mogu kupiti do četvrtka, 2. lipnja. Kako ne biste propustili ovu priliku, požurite rezervirati svoje karte po najpovoljnijim cijenama na www.ryanair.com, istaknula je na konferenciji za medije Olga Pawlonka, voditeljica Ryanairovog odjela marketinga i prodaje za jugoistočnu Europu.

Rukovoditelj Sektora komercijale Zračne luke Zadar Tomislav Žepina istaknuo je kako je Ryanair njihov najvažniji partner.

- Treći bazni zrakoplov Ryanaira, 46 linija i najvjerojatnije ponovno obaranje rekordnog prometa iz 2019. godine dokaz su našeg dobrog rada tijekom proteklih godima. 15 godina uspješne suradnje s Ryanairom rezultiralo je iznimnim postignućima koje smo postigli zajedno. Veliki planovi i projekti koji nas očekuju u sljedećim godinama ne bi se ostvarili bez uspješne suradnje s našim najvažnijim partnerom Ryanairom kojem zahvaljujemo na povjerenju, poručio je Žepina.