Od 3. lipnja je na snazi drugo poskupljenje prijevoza brodovima i trajektima do kojeg je došlo travanjskom odlukom Agencije za obalni linijski pomorski promet.

U travnju je, primjerice, na najprometnijoj liniji Zadar - Preko, cijena putne karte poskupjela na 19 kuna, što je prijašnjih godina bila sezonska karta, da bi od danas ta ista karta koštala 26 kuna. To je sezonska cijena koja neće važiti za otočane, one koji imaju subvencionirani prijevoz.

Njima je taj prijevoz pokupio u travnju za dvije kune, dok je ostalima bio povećan za 4 kune. Skuplji prijevoz vozila već je bio za 8 kuna, a od dana to će biti 16 kuna više po vozilu. Na liniji Zadar - Premuda, Olib, Silba, vožnja u travnju je povećana s 35 na 39 kuna, a sad će iznositi 53 kune. 

Poskupljenja nisu pošteđena djeca, a nije ni policija. Za djecu od 3 do 12 godina povećanje u izvansezonskom razdoblju bilo je do 2 kune a u sezonskom razdoblju do 4 kune na trajektnim linijama. Utješno da je povećanje do 2 kune tijekom cijele godine važi na brodskim i brzobrodskim linijama.

Vozila (uključujući i vozila javnih službi), također imaju povećanje u izvansezonskom razdoblju do 8 kuna, u sezonskom razdoblju do 16 kuna. Iznimka su otočna vozila i vozila javnih službi  kojim je do 4 kune skuplji prijevoz tijekom cijele godine.

Sezonske karte i poskupljenje karata važi za sve brodare koji obavljaju uslugu subvencioniranog morskog prijevoza.