Grad Zadar odabrao je ponudu Inko centra za isporuku i postavljanje akvalifta kod caffe bara Arka u iznosu od 89.000 kuna plus PDV, iako zadarska tvrtka nije bila najpovoljniji ponuđač.

Na natječaj su pristigle dvije ponude - Inko centra i tvrtke Sens-design iz Zagreba. Zagrepčani su istaknuli cijenu od 78.000 kuna, koja je u postupku ocjenjivanja dobila negativan rezultat. Naime, tekstom natječaja tražilo se da montaži akvalifta ne prethode značajniji zemljani ili podvodni radovi (priključci na elektro mrežu i sl.), te da za pokretanje ima bateriju, minimalno 24 V i pripadajući punjač za bateriju. Sens-Design ponudio je uređaj koji je zahtijeva priključak na javnu vodovodnu mrežu, što znači da bi se umjesto traženom baterijom pokretao snagom vode.

Dizalo za spuštanje osoba s invaliditetom u more tako će isporučiti Inko Centar tijekom lipnja. Osobe s invaliditetom, kao i slabije pokretne osobe, tako će dobiti novo mjesto na kojemu će se moći kupati, nekon rampe koja već postoji na Vitrenjaku.