Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je sinoć u okviru televizijske svečanosti koja je održana u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC. 

Ovu prestižnu nagradu za poslovnu 2021. godinu ponijeli su Kaufland Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija godine, Datalab kao tehnološki dobavljač godine, a najbolji proizvod godine, Argetu, ponovno su osmislili stručnjaci Atlantic Droge Kolinske. Najbolji mali trgovac je Delfin sa zagrebačke Trešnjevke, dok je glavnu nagradu, Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2021. godini, osvojio je drogerijski lanac dm-drogerie markt.

Velika konkurencija vladala je u kategoriji Proizvođač godine, a to je priznanje kao i lani otišlo put Zadra u vitrine tvrtke Cromaris iz sastava Adris grupe. U finale ove kategorije plasirali su se Naše klasje i Mesna industrija Ravlić. Cromaris se također nalazio u finalu Zlatne košarice za društveno odgovornu kompaniju godine u Hrvatskoj, kao i za Proizvod godine (Gof i Zubatac).

Svečanost proglašenja pobjednika natječaja Zlatna košarica 2022. održana je uz pismo potpore Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba i Hrvatske obrtničke komore te uz sponzorsku podršku tvrtki i institucija: Mastercard, GS1 Croatia, Marker, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska obrtnička komora.