Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je krajem svibnja novu odluku o preraspodjeli sredstava iz proračuna, kojom je još jednom dio novca iz amandmana usvojenih na Gradskom vijeću, po prijedlogu klubova Akcije mladih, SDP-a i Enija Meštrovića, preraspodijelio za tekuće troškove.

Dukić tako nastavlja konzumirati svoje pravo da kao gradonačelnik, bez suglasnosti Gradskog vijeća, može samostalno preraspodijeliti do pet posto rashoda.

U prvoj preraspodjeli skinuo je 1,7 milijuna kuna sa stavki o gradnji OŠ Šimuna Kožičića Benje, sufinanciranja dadilja, potpore za sufinanciranje obrtnika, prijevoz učenika itd., od čega je 1,2 milijuna kuna transferirao za održavanje Kneževe i Providurove palače te za materijalne rashode i troškove usluga porezne prijave 500 tisuća kuna. „Ovo neće biti jedini put da ćemo to napraviti", rekao je Dukić početkom ožujka, a svoje pravo konzumirao je prije nekoliko dana.

Ovog puta smanjio je stavku za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti za iznos od 320.000 kuna, sredstva za sufinanciranje autobusne karte učenicima srednjih škola u iznosu od 245.000 kuna, jednokratnu pomoć dugotrajno nezaposlenim osobama u iznosu od 188.000 kuna, unaprjeđenje komunalne i društvene infrastrukture na otocima u iznosu od 100.000 kuna te iznos za uskrsnice za 22.000 kuna.

Na ovaj način skinuti 875 tisuća kuna Dukić je rasporedio za troškove organizacije manifestacija (250.000 kuna), troškove nabave umjetničkih djela za Providurovu Palaču u iznosu od 230.000 kuna i troškove organizacije svečanog otvaranja (55.000), za solarne panele u ŠC Višnjik 200.0000 kuna te „ostale usluge" u stavci Materijalni rashodi za 140.000 kuna.

Gradonačelnik će o izvršenoj preraspodjeli proračunskih sredstava, stoji u odluci, izvijestiti Gradsko vijeće u Polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu, koji bi se trebao podnijeti za nekoliko mjeseci.