Krekić Avangard dobio je novi posao na kapitalnom javnom projektu u Zadru, onaj na dovršetku zgrade u kojoj će se nalaziti dnevne bolnice odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju.

Potpisom ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čuline, njihova je ponuda od 25,8 milijuna kuna (32,3 milijuna kuna s PDV-om) danas odabrana kao najpovoljnija na drugom javnom natječaju za radove procijenjene na 22 milijuna kuna. Prvi natječaj je, podsjetimo, poništen zbog previsokih ponuda i nedostatka financijskih sredstava, da bi drugi rezultirao višim ponudama, ali i odabirom izvođača.

Upravo se na drugom natječaju Krekić Avangard uključio u utrku i dobio posao, dok su bez novog angažmana ostale zadarske tvrtke Constructa Terra i Lavčević koje su se javile i na prvi natječaj. Constructa Terra podigla je cijenu s 24,7 milijuna na 26 milijuna kuna, Lavčević ju je spustio s 33,5 na 26,4 milijuna kuna, dok je najskuplja ponuda na drugom natječaju pristigla od zagrebačke tvrtke Palace koja je za izvođenje radova u Zadru zatražila 33,6 milijuna kuna.

Nakon pregleda ponuda odluka je pala na građevinsku tvrtku Krekić Avangard, od čijeg vlasnika još čekamo očitovanje na kaznenu prijavu koju je protiv njega podigla policija zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv gospodarstva prilikom gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na Putu Murvice.

S druge strane, zgrada Dnevne bolnice nedavno se našla pod "istragom" SDP-a koji je u više navrata javno upozoravao na moguće nepravilnosti u provođenju tog EU projekta. Samo gradilište zjapi prazno od sredine prošle godine kada je zbog neispunjavanja obveza raskinut ugovor s prvim izvođačem. Radovi na dovršetku zgrade trajat će 240 dana, ali prije nego što počnu, mora proći žalbeni rok za današnju odluku o odabiru novog izvođača.