Županijski odbor HDZ-a, koji se sastao na Višnjiku, jučer je potvrdio kandidaturu Šime Erlića za jednog od desetero članova Predsjedništva te stranke koja je više od 30 godina stožerna u Zadru i Zadarskoj županiji.

Tako je Erlić i službeno postao kandidat za vodeću stranačku funkciju zadarskog HDZ-a, što će biti potvrđeno na Općem saboru te stranke u subotu.

ŽO HDZ-a predložio je trojicu kandidata za Nacionalni odbor. To je novo stranačko tijelo u kojem ima 40 slobodnih mjesta. Za jedno od njih natjecat će se liječnik Nediljko Jović te načelnici Krsto Ramić i Jure Brižić. Koje je mjesto predsjednika ŽO HDZ-a, Božidara Kalmete u novom ustroju stranke?

On će kao i ostali predsjednici Županijskih odbora sudjelovati u radu proširenog sastava Predsjedništva jao i HDZ-ovi župani, među kojima je i Božidar Longin. Do sada je po funkciji Kalmeta bio član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, stranačkih tijela u kojem je bio i Longin ali kao član Predsjedništva HDZ-a. Longin više neće biti na toj najvećoj stranačkoj dužnosti.

Kalmeta je od 2018. godine do privremenih unutarstranačkih izbora 2020. koji praktički završavaju u subotu, bio pomoćnik glavnog tajnika stranke, nadležan za jadranski dio stranačke mreže.