Sutra, 9. lipnja u Kneževoj palači s početkom u 10 sati održat će se predstavljanje rezultata projekta RECOLOR, a u nedjelju, 12. lipnja u parku "Sfinga" i javno događanje pod nazivom Sfinga, priroda & društvo povodom dovršetka restauracije skulpture sfinge i završetka navedenog projekta.

Rezultate projekta predstavit će pročelnica UO za kulturu i sport Dina Bušić, a zatim će se održati okrugli stol na temu Perivoj Giovannija Smiricha - jučer, danas, sutra na kojemu će sudjelovati i: Antonija Mlikota (Sveučilište u Zadru), Mirna Petricioli (Nasadi), Ela Mrduljaš Kutlača (Kvinar), Zrinka Brkan Klarin (Grad Zadar), Ante Ćurković (Grad Zadar) i Mario Padelin (Potomak obitelji Smirich). Suradnici na projektu će, svatko sa pozicije svoje struke i područja rada, govoriti o povijesti parka, vile i skulpture, značaju Giovannija Smiricha, vrijednosti prostora u hortikulturnom i baštinskom smislu te planovima za daljnju promociju i uređenje prostora.

Program javnog događanja Sfinga, priroda & društvo započinje radionicama, izložbom fotografija i sajmom rukotvorina, a nastavlja se koncertom i degustacijom novog turističkog proizvoda - koktela Sfinga. Ulaz na sva događanja je slobodan, a u nastavku donosimo detaljan program: