Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture razriješili su enigmu protukandidata aktualnom v.d. direktoru Zračne luke Zadar, Josipu Klišmaniću.

Njega neće biti. Proizlazi to iz obavijesti na razgovor svim kandidatima za direktore zračnih luka u Hrvatskoj za koje je objavljen grupni natječaj. Za pojedine aerodrome poziv na razgovor upućen je kandidatima, a za neke kandidatu. Teško da pod tu kategoriju spadaju i kandidatkinje. Osim u Zadru gdje su Zračnu luku vodile dvije žene, kod ostalih je to bila isključivo muška funkcija.

Za Zračnu luku Zadar objavljen je poziv na "razgovor s kandidatom prijavljenim na Javni natječaj održat će se u utorak, 14. lipnja 2022. godine u 11.30 sati u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture".

Fantomskog protukandidata dakle nema, a nije isključeno ni to da nije udovoljavao traženim uvjetima. Prema pozivu Povjerenstva na razgovor, izvjesno je kako  Josip Klišmanić, HDZ-ov kadar ostaje u istoj fotelji iduće četiri godine.

Iz Ministarstva u kojem se vode natječaji, na novinarski upit krajem travnja pustili su vijest da su dvije prijave za direktorsko mjesto Zračne luke Zadar, a nitko od zainteresiranih nije imao pojma tko je taj drugi kandidat.