Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD) poziva na promotivno događanje i predstavljanje usluge e-Upisa koje će se održati u  ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine s početkom u 11.00 sati u Širokoj ulici kod Arheološkog muzeja, u Zadru.

Nova usluga e-Upisi dostupna je na portalu e-Građani, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj, od vrtića, srednjih i osnovnih škola, učeničkih domova do fakulteta. Trenutno su ove godine aktivni upisi u vrtiće, učeničke domove i srednje škole. Iduće akademske godine bit će omogućeni i upisi u osnovne škole, prijava i provedba ispita državne mature te prijava na visokoškolske ustanove odnosno evidencija o upisu i praćenje obrazovanja odraslih i evidencija o ključnim podatcima o školama, učenicima i djelatnicima u centralnoj evidenciji.

Novom uslugom roditelji više ne moraju prikupljati papire i čekati u redu već sve mogu obaviti klikom miša. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET.
Na promotivnom događanju, Bernard Gršić, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva pojasnit će važnost usluge i dosad ostvarene rezultate.

Projekt „e-Upisi - Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove« je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je ukupno vrijedan 40.002.019,64 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje.