Iz PU zadarske objavili su rezultate nove pojačane kontrole prometa u sklopu akcije vikend tijekom koje je evidentirano ukupno 189 prometnih prekršaja.

Alkotestirano je 199 vozača, od kojih je 23 bilo pod utjecajem alkohola. Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, među ostalim, sankcionirano i 58 vozača zbog prekoračenja brzine, 11 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane, 5 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije, 1 vozač zbog odbijanja testa na droge te 56 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 3 vozila.

U izvještaju opširnije su opisana i dva slučaja vožnje pod utjecajem alkohola:

U petak, 10. lipnja u 23.35 sati u Zadru u Ulici 159. Brigade, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 42-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

Tijekom postupanja policijskih službenika, vozač se pokušao udaljiti s mjesta događaja, pri tom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz Optužni prijedlog prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru, policija je jučer, uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prepratila i 36-godišnjaka kojeg su policijski službenici tijekom kontrole prometa zaustavili u nedjelju, 12. lipnja u 03.45 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića, dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.