U okviru kampanje Lipi moj grade zadarska tvrtka Čistoća organizirala je radionicu za djecu i mlade. Na Narodnom trgu u Zadru mališani su pokazali svojim sugrađanima kako se od naizgled neupotrebljivih predmeta mogu napraviti korisne stvari, tako što su se pridružili aktivnostima u kojima su od iskorištenih staklenki, reklamnih kataloga, kartona od jaja, rola od papirnatih ubrusa, plastičnih boca, vrećica radili nove korisne i simpatične predmete.

Glavna svrha događanja bila je promicanje zaštite okoliša i odvojenog sakupljanja otpada. Ponovnom uporabom starih predmeta smanjuje se količina otpada koji završava na odlagalištima, stvaraju se novi predmeti bez velikih troškova, štede se vrijedni resursi i energija te se okoliš čuva, a što je najvažnije - stvara se ljepše i ugodnije mjesto za život.

Zainteresirani prolaznici mogli su se informirati o pravilnom odlaganju otpada i odvajanju u nove zelene spremnike s narančastim poklopcem, preuzeti ekološke platnene torbe, letke s uputama za odvajanje i magnetima te bojanke za djecu.
Aktivnostima projekta "Lipi moj grade" nastoji se postići usvajanje određenih normi ponašanja i razmišljanja u cilju očuvanja okoliša, odnosno sprječavanja daljnjeg narušavanja prirodnog okoliša.

Predstavnica tvrtke Čistoća, Vesna Đili, govorila je o ciljevima događanja:

"Htjeli smo educirati građane o važnosti odvajanja otpada, potaknuti promišljanje o očuvanju prirode i svog okruženja, osvijestiti o važnosti odlaganja otpada na ekološki prihvatljiv način te promicati ponovnu upotrebu raznih predmeta umjesto da ih se baci. Uz podizanje ekološke svijesti djece direktno utječemo i na njihove roditelje. Uz to, informirana djeca izrastaju u odgovorne ljude osviještene o štetnom utjecaju neodgovornog bacanja otpada u okoliš i važnosti zajedničkog očuvanja našeg lijepog grada."

Zato dragi sugrađani, pazimo na otpad koji ostavljamo iza sebe i ponosno recimo: Lipi moj grade - i ja brinem za te!