U Dječjem vrtiću "Sunce", područnom objektu Tratinčica Crno, vrijedna djeca i njihove odgojiteljice Marija, Ivana i Ana pokazali su kako, uz dobre ideje, puno volje i zajedničkog rada, možemo našoj djeci osigurati još ljepše mjesto za druženje i igru na svježem zraku.

Djece su svojim prijedlozima potaknula proces oplemenjivanja vrtićkog okruženja. Bilo je tu puno posla - čišćenja, kopanja, sađenja cvijeća, izrade igara na otvorenom, izložbi na otvorenom... no uprkos tome, zabave i smijeha nije nedostajalo!

Djeca iz Tratinčice i inače pokazuju interes za igre na otvorenom, osobito igre sa rasutim materijalom, stoga su ih ove aktivnosti posebno motivirale. Aktivno sudjelovanje djece na visokoj razini bilo je prisutno u svim fazama oplemenjivanja vrtićkog okruženja. Poseban interes kod djece pobudile su aktivnosti sadnje u vrtićkom vrtu. Sa zanimanjem su pratila proces sadnje te pokazala interes za daljnju brigu o njegovanju sadnica.

Životno-praktične i radne aktivnosti su od velike vrijednosti za djecu. Omogućiti djeci da osvijeste kako vlastitim idejama mogu biti nositelji promjena, upravo je vrijednost ovog procesa, koji se ovdje nije zaustavio već je postao kotač koji se kotrlja i dalje nošen inicijativnošću djece. S nestrpljenjem iščekujemo čime će nas Dječji vrtić "Sunce", Tratinčica još iznenaditi.