Nakon investiranja u uređenja dijela plaže Kolovara, ugradnje sunčališta u Diklu, te sanacija plaže Jadran i one na Punti Bajlo sa strane uvale Bregdetti, ove je godine predviđeno samo milijun kuna za održavanje.

Što se i gdje napravilo, napisao nam je u odgovoru na novinarski upit, pročelnik za komunalne poslove, Robertino Dujela.

„Unatrag dva mjeseca, uobičajeno je krenulo sa osvježavanjem podaskanih sunčališta na Punti Bajlo a zatim na Marex plaži.Očekujemo da je to odrađeno i u Diklu gdje ugovoreni izvođač ima problem s pristupom plažama za dohranu zbog radova aglomeracije. Temeljita dohrana odgovarajućim materijalom odrađena je na gotovo svim lokacijama sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom od Arbanasa, Punte Bajlo, plaže pod Brig, dijela Kolovara ( glavnina je pod održavanjem Obale i lučica), Vitrenjaka, Marexa, Kožina, Petrčana i Dikla te Puntamike, napisao je Dujela kao i da na Puntamici gdje smo ovaj prizor snimili krajem travnja, dohrana nije dovršena.

Jedine novosti su sklopivi suncobrani od pokriva trstike u obvezu postavljanja na dijelu obale u Diklu, što je ušlo u plan koncesioniranja. Međutim, njihovo skladištenja kao i održavanje novoizgrađene plaže uz zgradu stare poliklinike na Kolovarama preuzela je tvrtka Obala i lučice, doznaje se od pročelnika Dujele.

On podsjeća kakio su još u zimskim mjesecima sanirali dio obale na plaži „pod brig" u Arbanasima i počeli sa sanacijom odbojkaškog igrališta na pijesku u krugu gradskog bazena na Kolovarama. Ukupan iznos uloženog znat će se po konačnoj ovjeri situacija, najavio je pročelnik za komunalne poslove kao i da će „po završetku sezone nastaviti sa sanacijom i uređenjem prirodnih plaža".