Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, službenim vozilom presretač na autocesti snimili vozače u prekoračenja dozvoljene brzine na autocesti.

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine, na autocesti A-1, na lokacijama na kojem je brzina ograničena na 130 km/h u 14.28 sati na dionici Pristeg-Pirovac snimili su 48-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 241 km/h.

Nešto kasnije, u 16.56 sati na dionici Nadin-Pirovac, snimili su 35-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja drugim Ferrarijem, brzinom od 256 km/h.
U postavljanju službenog dnevnog rekorda za jedan kilometar ostao je "kratak" 39-godišnji državljanin Španjolske, koji je u 17.36 na dionici Benkovac-Pristeg snimljen kako upravlja Porscheom brzinom od 255 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačima je određena kazna u iznosu od 5,000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.