Danas, u subotu, raspisan je javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u 11 gradova. Trećim natječajem u 2022. godini Državne nekretnine daju u desetogodišnji zakup 32 državna prostora na frekventnim lokacijama u središtima gradova i gradskih kvartova.

- Osim središnje Hrvatske sa Zagrebom, Bjelovarom i Petrinjom, ponuđeni su poslovni prostori u Slavoniji, u Osijeku i Belom Manastiru, a od obalnog dijela Hrvatske u Rijeci, Kastvu i Cresu te prema jugu u Zadru, Splitu i Dubrovniku, javljaju iz te državne agencije. 

U Zadru se u zakup daje prostor od 61 kvadrata u centru grada, u prizemlju zgrade na adresi don Ive Prodana 5. Početna cijena mjesečne neto zakupnine iznosi 4.586,05 kuna, a zainteresirani zakupci u startu moraju uplatiti tri zakupnine kao jamčevinu. Prostor nije u bajnom stanju, što se vidi na fotografijama. Sastoji se od ukupno četiri prostorije u kojima su, kako se navodi u natječaju, predložene "sve djelatnosti dopuštene sukladno propisima".

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, trećem u ovoj godini, prostor se može obići i pogledati 29. lipnja od 10 do 10:30 sati. Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na poveznici.