Uz nedavno otvoreno raskrižje ulica dr. Franje Tuđmana i bana Josipa Jelačića, u smjeru Voštarnice, i dalje se odvijaju radovi na ugradnji plina kojih izvodi EVN.

Iako je rok za povlačenje strojeva iz Ulice bana Josipa Jelačića bio 15. lipnja, ona je i dalje gradilište s iskopanim kanalom. Tek je u petak započelo asfaltiranje prvih 140 metara ceste, stoga je jasno da će radovi trajati još sljedeći tjedan.

- Izgledno je da će zbog kašnjenja EVN uz požurnicu dobiti i prekršajni nalog komunalnog redara zbog prekoračenja dozvoljenog roka za prekop, rekao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, koji ističe kako će se asfaltirati cijeli kolnički trak, a ne samo rov prekopa.

Grad je, podsjetimo, EVN-u dao suglasnost za izvođenje radova bez naknade za djelomično zatvaranje jedne od najprometnijih ulica u Zadru, u razdoblju od 16. svibnja do 15. lipnja. Zbog prekoračenja roka EVN će sada od njih dobiti minimalno jednu kaznu koja iznosi 10.000 kuna plus 2.000 kuna za pravnu službu. Očekuje se da će radovi završiti do četvrtka kada će biti poznato i koliko će kazni biti izdano.