Radovi na križanju ulica Jurja Križanića i Put Bokanjca bliže se kraju. Iako je rok postavljen na 1. srpnja, u Gradu Zadru, koji je investitor radova, vjeruju kako će biti gotovi i koji dan ranije.

- Preostaje još ograda uz Veterinarsku stanicu te postavljanje vertikalna signalizacija, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap dodajući kako se cijelo vrijeme promet odvijao nesmetano.

Upravo im je to bio cilj kada su rok s dva mjeseca produžila na dugih pola godine. Naime, uzimajući u obzir radove na aglomeraciji te činjenicu kako je riječ o prefrekventnoj dionici, u Gradu su zaključili kako zatvaranje ulice Puta Bokanjca ne dolazi obzir. Cestovni zahvat, kojeg za 1,3 milijuna kuna izvode Ceste Zadarske županije, na kraju će biti dovršen za nešto manje od pet mjeseci.

Podsjetimo, ovi su radovi planirani još u 2019. godini, no natječaj je poništen zbog manjka proračunskih sredstava. Nakon što je u prvoj fazi asfaltiran "bijeli put" koji vodi do groblja na Belafuži, ova druga faza radova odnosila se na sam spoj s ulicom Put Bokanjca koja se proširila zbog dodavanja lijevih skretača.