Policijska škola upisuje 100 učenika/ca za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini za potrebe MUP-a i 25 učenika/ca za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Svi zainteresirani srednjoškolci, koji zadovoljavaju uvjete u nastavku, do 1. kolovoza mogu se prijaviti na natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović", kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Uvjeti su: završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2), ostvaren najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu, ocjena „uzoran" iz vladanja, mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja (5. rujna 2022.), posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost te propisana razina tjelesne motoričke sposobnosti. Također moraju "biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe", dok članstvo u političkoj stranci nije poželjno.

Više informacija na linku.