Tijekom vikenda na zadarskom području jedna građanka predala je policiji ručnu bombu, a druga pištolj s tri komada pripadajućeg streljiva. Pronađena minsko ekplozivna sredstva te oružje su preuzeli djelatnici protueksplozijske zaštite.

- Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnim građanima na njihovom doprinosu sigurnosti, a ujedno podsjećamo da akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija, poručuju iz PU zadarske.

Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

- Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, ističu iz zadarske policije.