Na prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu.

Kontrolirano je ukupno 687 vozača i vozila, a pri tom alkotestirano 156 vozača, od kojih je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,73 g/kg.

Toliko je napuhao 29-godišnji vozač BMW-a zagrebačkih oznaka koji je zaustavljen u 01,35 sati u noći s petka na subotu na Viru. Isključen je iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz PU zadarske izvijestili su javnost o još jednom slučaju vožnje pod utjecajem alkohola. U nedjelju, 26. lipnja nešto iza ponoći u Biogradu, zatečen je 46-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,12 promila.
Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, ukupno je evidentirano 193 prekršaja od kojih iz PU zadarske izdvajaju: 51 za prekoračenje brzine, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za pojas, 6 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 za nepropisno pretjecanje i 3 za prolazak kroz crveno svjetlo
Iz prometa je isključeno 17 vozača i 4 vozila. Zabilježeno je 27 prometnih nesreća od kojih 5 nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno.

- Apeliramo na vozače te pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Savjeti i preporuke motociklistima i mopedistima - budite oprezni na prometnicama!, poručuju iz PU zadarske.