Nakon sjednice Gradskog vijeća grad Obrovca oporbeni vijećnici iz kluba HSLS-a i Mosta, te nezavisni Radovan Čiča predali su zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice u kojoj je predložen dnevni red s jednom točkom i to onom o oduzimanju nagrade Grada Obrovca za stvaralački rad Đorđu Gagiću.

Sukladno odredbi članka 8. Statuta Grada Obrovca, ističu predlagatelji, predviđeno je da Gradsko vijeće dodjeljuje javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Obrovca, a posebno za uspjehe u unapređivanju gospodarstva , znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekovog okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih djelatnosti, kao i poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene.

- Đorđe Gagić nagrađen je godišnjim javnim priznanjem za stvaralački rad za razvijanje međuljudskih odnosa što samo po sebi izaziva kontroverze znajući kakvu je ulogu imao u gospodarskom, političkom i svekolikom životu Obrovca 1990. i 1991. godine. Dorđe Gagić aktivni je sudionik oružane pobune protiv Republike Hrvatske, što potvrđuju dokumenti iz 1992. godine, gdje je vidljivo da je spomenuti pred Vojnim sudom u Splitu bio optužen da je zajedno sa ostalima protuustavnim putem pokušao odcijepiti teritorij RH. Sudski proces je zaustavljen temeljem Zakona o općem oprostu, međutim to ne umanjuje činjenicu da su se određene stvari dogodile.

A uloga Đorđa Gagića bila je ogromna i u nekim trenucima čak presudna. Naime, on je tada obnašao funkciju direktora Dalmatinskih rudnika boksita. Ta tvrtka bila je okosnica gospodarskog razvoja Obrovca i obrovačkog kraja, stoga uloga Đorđa Gagića izlazi iz okvira običnog puka iz Obrovca.

Ne samo da je prednjačio u protuustavnim radnjama protiv RH, nego je pokazat će se kasnije osmislio plan za izvlačenje strojeva iz Dalmatinskih rudnika boksita i stvorio sve preduvjete da ga se optuži za ratno profiterstvo. Đorđe Gagić kao visoko pozicionirana osoba 80-ih i 90-ih godina u Obrovcu ničim nije pokazala da joj je „razvijanje" međuljudskih odnosa bilo prioritet u svom radu već suprotno, stvarajući i aktivno sudjelujući u progonu Hrvata sa obrovačkog područja.

Postoji niz pitanja na koje je Đorđe Gagić kao državljanin RH mora odgovoriti , kao npr. gdje su završili strojevi iz Dalmatinskih rudnika boksita? Je li točno da je dao suglasnost da ih se prebaci u Srbiju? Je li točno da je u Srbiji osnovao firmu i da je sa tim strojevima radio?

Činjenica da Đorđe Gagić ne živi u Obrovcu, već povremeno navrati od izbora do izbora i to kao jedan od organizatora dovoženja glasača iz Srbije ukazuje da je ova nagrada potpuno promašena i dodijeljena osobi koja to ne zaslužuje. Sve su to razlozi da se Odluka o dodjeljivanju godišnje nagrade Grada Obrovca za razvijanje međuljudskih odnosa ukine, stoji u prijedlogu Kluba vijećnika HSLS-a i MOST-a Obrovac, a potpisuju ga Marko Klanac, Igor Jurjević, Ivan Vrkić, Ivan Matić i Radovan Čiča.