Jako Andabak ipak se nije povukao iz turizma, kao što je to najavio kada je prošle godine s članovima svoje obitelji prodao gotovo 70 posto dionica firme Sunce hoteli tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sa svojom drugom tvrtkom koju je osnovao krajem veljače, pod nazivom Marina Sunčani Resort, Andabak je jedini iskazao interes za investiranje u marinu u Sv. Filipu i Jakovu. Kako doznajemo od ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole, ponuda te tvrtke jedina je pristigla na javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture u toj općini.

- Stručno povjerenstvo će u roku 60 dana donijeti odluku o valjanosti pristigle ponude, nakon čega slijedi žalbeni rok od 15 dana, a zatim će Upravnom vijeću dostaviti prijedlog da odbije ili prihvati ponudu, objasnio nam je Škibola proceduru koja slijedi nakon današnjeg otvaranja ponuda.

Podsjetimo, riječ je o 29-godišnjoj koncesiji čija je vrijednost procijenjena na 153 milijuna kuna, a koncesionar se obvezuje izvršiti investicijska ulaganja u iznosu od minimalno 35 milijuna kuna. Početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 99.636 kuna godišnje, dok se promjenjivi dio odnosi na 2% od ukupnog godišnjeg prihoda. Ubrzo će biti poznato koji je iznos ponudio Andabak koji je morao dostaviti i cifru za investicijsko ulaganje u zaštitu okoliša kao i broj planiranih radnih mjesta koje će otvoriti buduća marina u Sv. Filipu i Jakovu.

Inače, ako se njegova ponuda pokaže valjanom, bit će to treća sreća za ovaj projekt koji je bio ladici otkako su dva natječaja završila bez valjanih ponuda, sve dok ga nije oživjelo pismo namjere.