Iz PU zadarske dostavili su rezultate akcije vikend tijekom kojeg je evidentirana 21 prometna nesreća od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Utvrđeno je 208 prekršaja, a iz policije izdvajaju sljedeće: nepropisna brzina - 41 prekršaj, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 10 prekršaja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 6 prekršaja, bez položenog vozačkog ispita - 6 prekršaja, bez tehničkog pregleda i registracije - 5 prekršaja, nekorištenje zaštitne kacige - 8 prekršaja, nepropisno pretjecanje - 4 prekršaja, ostali prekršaji - 115 prekršaja. Iz prometa je isključeno 20 vozila i 8 vozača.

Rekorder vikenda je 44-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 3,20 promila sletio van kolnika u nedjelju oko 00.15 sati na cesti D - 54 na području Jasenica. U nesreći su 44-godišnji vozač te 57-godišnji putnik lakše ozlijeđeni i pružena im je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar. Protiv 44-godišnjaka, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokreće se prekršajni postupak.