Čistoća će biti prvo od komunalnih poduzeća koje se priprema za preseljenje u poslovnu zonu Crno Grada Zadra.

Davno je to bilo kada je najavljeno da će tamo biti smještene sve komunalne firme Grada Zadra. Međutim, gradnja zone Crno bila je pusta priča gradske vlasti u Zadru koja se vuče od ranih godina ovog stoljeća da bi tek ove godine došla do gradnje pristupne ceste. Naravno, zahvaljujući EU fondovima.

Odavno je napravljena i studija isplativosti za preseljenje komunalnih firmi u koje spadaju Nasadi, Odvodnja, Liburnija, Vodovod, Čistoća... Ali iz Grada su odlučili da u poslovnu zonu Crno najprije presele one tvrtke kojima je to najpotrebnije u smislu nedostatka poslovnog prostora.

Tako su napisali u odgovoru na novinarski upit te konkretizirali.

- U tom smislu, kao dokaz pravnog interesa, izdana je suglasnost za projektiranje svojih poslovnih prostora tvrtki Čistoća d.o.o., a uskoro se planira izdavanje ovakve suglasnosti i Vodovodu Zadar d.o.o., navodi se u odgovoru iz Grada Zadra.

Na osnovu te suglasnosti koju je dobila Čistoća, direktor Ivan John Krstičević najavio je kako će idućeg tjedna objaviti natjačaj za izradu idejnog projekta. Čistoća je na lokaciji Višnjika smještena na prostor od 5 400 metara kvadratnih - idealan za novu stambenu zgradu. U Crnome su dobili čak 80 tisuća kvadrata. Unutar te velike površne za upravnu zgradu i veliki vozni park, trebala bi se smjestiti i sortirnica u Crnom.

Vodovod se nalazi unutar kompleksa Providurove palače. Njegovim preseljenjem stvorit će se uvjeti za treću fazu tog projekta koju zagovaraju projektni par Iva Letilović i Igor Pedišić.
Oni su davno javnosti predstavili idejno rješenje u kojem bi bilo, ako se sjećamo i nove gradnja unutar starog kompleksa.