Predsjednik Gradske organizacije SDP-a i gradski vijećnik Daniel Radeta na svom je Facebook profilu reagirao na tragediju koja se noćas dogodila na zadarskim bedemima.
Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Koliko se još tragedija treba dogoditi da netko reagira na ono što već godinama upozoravam?
Nije ovo prvi slučaj, a vjerovatno ni zadnji ako se ovaj problem nastavi ignorirati. Javno sam za govornicom Gradskog vijeća upozoravao na problem nedostatka ograde u Perivoju Kraljice Jelene. Prostor na kojem tisuće mladih traži zabavu potpuno je neprimjeren i nezaštićen. Svaki dan čitamo u medijima kako je tamo netko pretučen, bačen, ubijen....
Inspektor mi je upravo potvrdio kako on zna barem za 6 identičnih slučajeva pada s bedema.
Danas se nažalost radi o mom gostu, momku od 20 godina koji se u Zadar došao zabaviti. Završilo je tragično.
Momak s gitarom, pun života stradao je zato što netko godinama zanemaruje ovaj problem. On je sada samo još jedna brojka u crnoj knjizi nečinjenja i zanemarivanja.
U nacionalnim medijima smo već dobili reklamu o "ukletim zadarskim bedemima", a stvarnost je zapravo puno gora od ukletog i prokeltog.
U Zadru postoji Vlast koja će se pozvat na UNESCO i nemogućnost postavljanja ograde, ali će isti na tom prostoru dozvoliti noćni klub, terase, montažne građevine, betoniranje zelenih površina, dinosaure...
Ajmo sada, di je moral i di je odgovornost? Di su sad pusti konzervatori, di je gradonačelnik, di su pročelnici... Što sad imaju za reći?"