Putnička luka Gaženica ušla je u najuži izbor za World Cruise Award u kategoriji "najbolji europski terminal za krstarenja".

World Cruise Awards prepoznaje, nagrađuje i slavi izvrsnosti u globalnom sektoru krstarenja kroz godišnji program dodjele nagrada. Dodjeljuju se u 26 kategorija koje obuhvaćaju putničke luke i terminale, destinacije i brodove.

Ove godine za nagradu najbolje europske putničke luke nominirano je svega 12 luka, od kojih je samo jedna iz Hrvatske. Ta posebna čast direktne nominacije pripala je Zadar Cruise Portu - Putničkoj luci Gaženica.

Nagrada se dodjeljuje za izvrsnost, odnosno za kvalitetu i za uslužnost svjetskog nivoa te sveobuhvatnu razinu korisničkog iskustva. Osim Zadra, nominirane su jos četiri luke iz portfelja Global Ports Holdinga, a to su Lisabon, Barcelona, Malaga i Valletta. U tom užem izboru su također Civitavecchia, Monaco, Amsterdam, Oslo, Limassol, Kiel i Rostock.

- Ova direktna nominacija World Cruise Awardsa je iznimna čast i doista smo ponosni da je ovako prestižna organizacija prepoznala naš kontinuirani rad i napore da Zadar etabliramo kao relevantnu putničku luku u industriji krstarenja. Prije tri godine kada sam preuzela ovu dužnost, velika želja i jedan od ciljeva bili su da luka i putnički terminal budu prepoznati po uslužnosti, profesionalizmu i sigurnosti. Ova nominacija potvrdila je i znači upravo to, da smo dostigli svjetsku razinu za sva tri spomenuta faktora. Sada imamo solidne temelje za daljnji razvitak i polagani oporavak nakon dvije vrlo teške pandemijske godine u turizmu krstarenja. Ovim putem željeli bi pozvati sve da uzmu trenutak svojeg vremena i glasaju na web stranici kako bi prikupili što više glasova, te zajednički donijeli ovu prestižnu nagradu za najbolji europski terminal za krstarenja upravo ovdje u naš Zadar, poručila je povodom ove nominacije Rebeka V. Pevec, generalna direktorica ZIPO-a/ Zadar Cruise Porta.

Dobitnici nagrada biti će odabrani javnim glasanjem putem službene web stranice, a koje počinje danas i traje do 7. kolovoza. Rezultati ce biti poznati i objavljeni krajem godine.

- Zadar Cruise Port - Putnička luka Gaženica ponovo se dokazala kao najnagrađivanija i najbrže rastuća putnička luka i terminal u Hrvatskoj, ističu iz ZIPO-a.