Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Mate Lukić uputio je priopćenje za javnost povodom targične pogibije 20-godišnjeg Irca koji je izgubio život u padu s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke.

Iako su, kako smo pisali, gradske vlasti defintivno te koje su morale tražiti i osigurati zaštitu bedema, Lukić smatra kako je odgovornost ipak na noćnom klubu koji je u zakupu tog dijela dijela javne površine.

Priopćenje Lukića prenosimo u cijelosti:

Skupljanje političkih poena na smrti jednog mladića u najmanju ruku nije u redu.
Sada napadati gradonačelnika, vlast i grad je besmisleno.

Mladost traži provod i zabavu. Zato i dolaze i pune naše blagajne. Baš zato ne idu u sela oko Zadra nego troše u našem gradu. Pitanje je zašto se ovakvi slučajevi događaju uvijek na istom ili oko istoga mjesta? Jednom može biti slučajnost, više puta je sasvim sigurno i jasno da nešto ne štima.

Prvi nesretan slučaj morao je aktivirati svijest onih koji zarađuju tu. Ima načina, nemojte se usuditi reći da nema.

Samo koštaju, posebno osoblje koje bi upozoravalo i udaljavalo mladost od ponora smrti košta, veći broj redara, ima jako puno načina koji sada meni padaju na pamet. Naravno svaki ima cijenu. Ljudski život je nema!

Čekati konzervatore, UNESCO, žice ili ograde nije opravdanje. Uložiti i mali postotak zarade u sigurnost svojih potrošača i gostiju je osnova ugostiteljstva.

Ovim putem želimo izraziti duboku sućut obitelji stradalog mladića.