Policija je još u 12.20 sati dobila informaciju o izbijanju  velikog požar na Viru na predjelu Lozica.

 Dva kanadera naspustila su požarište u 17.15 sati, rečeno je u OKC PU zadarske, što znači da je požar lokaliziran.

Uz kanadere bilo je angažirano u gašanju  sedam  vozila i 18 vatrogasaca.

 Kanadri su dignuti iza 15 sati jer se požar počeo širiti u čemu je pomogao i vjetar. Međutim, prema prvim informacijama nema stradalih niti je požar ugrozio kuće. Policija će utvrditi uzrok požara na Viru.

Iz Vira javljaju kako su vatrogasci DVD Privlaka, DVD Pljusak iz Nina, Javne vatrogasne postrojbe Zadar i vatrogasne Državne intervencijske postrojbe (DIP-ovci) sudjelovali u gašenju.

 Nošen jakim vjetrom, požar je obuhvatio veći dio šumovitog predjela iznad caffe bara i pizzerije Azzuro u Lozicama, ali je zahvaljujući brzoj reakciji DVD-ovaca i neprekidnom zalijevanju kanadera uspješno zaustavljen.
- Zasad je sve pod kontrolom, pa ćemo sada obilaziti rubna područja požarišta kako bi zaustavili novo rasplamsavanje ili širenje požara. Nitko ne može znati kada ćemo požar u potpunosti staviti pod kontrolu, jer je obuhvatio veliki prostor. Puno je žara, a sve oko nas je borova šuma. Predstoji nam teško poslijepodne i večer, no mi ostajemo. Moramo - kaže zapovjednik privlačkog DVD-a Walter Jurac.

 Na požarištu na otoku Viru nalazi se šest vatrogasnih vozila i dvadesetak vatrogasaca pred kojima je teška večer