"Nije li ova slika najveća ironija ikad i ujedno kvalitetna slika hrvatskog turizma.

Dakle, ulaz u Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije je blokiran stolovima restorana", napisao je na svom Facebook profilu županijski vijećnik SDP-a.

I sasvim je u pravu, s obzirom na to da se hrvatski turizam sve više pretvara u pohlepu, a meta jezikom u neodrživu društveno-ekonomsku pojavu.

Gradske službe u tome ne prežu i daju ugostiteljima da zauzimaju cijele ulice, prolaze, javnu površinu. Restoran koji se nalazi u malom prostoru, gdje su nekad bile trgovine obuće, raširile su se po cijeloj Ulici Brne Krnarutića u kojoj stožerno mjesto ima crkva sv. Krševana. No, nije pomogla zaštita zadarskog sveca uz čiju crkvu su bili postavljeni stolovi dok na to nisu upozorili novinari.

Sada su im dali ili možda nisu da se rašire uz zgradu koja je u njihovom suvlasništvu. U prizemlju je bila Zagrebačka banka koja već par godina skupo prodaje taj prostor. A u toj zgradi ostao je županijski odjel koja izdaje građevinske dozvole. Te papire u građenju vape i čekaju građani koji moraju često obilaziti županijske službenike.

Međutim, ulaz do te službe spriječili su ugostitelji.

Na potezu je Zadarska županija u kojoj kažu kako stolovi nisu tu za vrijeme radnog vremena. Jesu li navečer prošireni izvan gabarita dopuštenog to moraju provjeriti redari.

U svakom slučaju, nije nimalo pristojno gledati nekom u „pjat", a kamoli se provlačiti iza njihovih leđa.
Ma šta ironija - groteska turizma na zadarski način.