Prije nego je ponovljen natječaj za specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije, na istom Odjelu je zaposlena nova ginekologinja. Kako, pitaju se njezine kolege, pa smo to pitanje uputili ravnatelju Opće bolnice Zadar.

Zamjenik ravnatelj dr. Edi Karuc brzo je otkrio tajnu kadrovskog pojačanja na tom odjelu kojeg kao pročelnik službe vodi dr. Zdenko Matas. Posljednjih šest godina na Ginekologiji na operativnom programu honorarno radi gradonačelnik Branko Dukić s obzirom na deficit ginekologa.

Unatoč tome, ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina poništio je natječaj za spcijalizaciju krajem 2020. na kojem je bilo 11 kandidata i odabrana liječnica. Međutim, pritisak je bio takav da je ravnatelj Čulina radije poništio natječaj, a zadarsku liječnicu pustio da u Istri dobije specijalizaciju i "kraljevske" uvjete.

U zadarskoj bolnici, na Odjelu ginekologije i opstetricije, zaposlena je liječnica dr. Romana Relković Ilić.

"S njom je zaključen ugovor o radu na neodređeno vrijeme i to sukladno članku 27. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja koji omogućava prelazak radnika iz jedne zdravstvene ustanove u drugu na odgovarajuće poslove, a bez raspisivanja javnog natječaja", pojašnjeno je u službenom očitovanju zamjenika ravnatelja.

Prema dostupnim podacima, dr. Relković Ilić krajem 2017. godine dobila je specijalizaciju u Općoj bolnici Ivo Pedišić u Sisku, što znači da ju je netom završila te je morala „otkupiti" troškove specijalizacije od matične bolnice.