Željko Knežević je novi ravnatelj Lučke uprave Zadar kojeg je prijepodne izabralo Upravno vijeće LUZ-a na čelu sa županom Božidarom Longinom.

Od njega doznajemo kako se radi o diplomiranom ekonomistu te nezaposlenom branitelju koji se pokazao najbolji na testu iz engleskog jezika te je imao napisan program.

- Kneževića je jednoglasno izabralo povjerenstvo na čelu s Radom Fainom te je dobio jednoglasnu podršku Upravnog vijeća, kazao nam je Longin kao i podatak da Knežević ima 61 godinu. Doznali smo iz drugih izvora da je bio pripadnik Vojne policije za vrijeme Domovinskog rata, da je vodio ugostiteljski objekt u Vruljici, te da je bio zaposlen i kao komercijalist u Tankerkomercu.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća nije bio jedino Mario Pešut, jedan od dvojice predstavnika Grada Zadra. Knežević će postati ravnatelj državne institucije koja gospodari lučkim priobaljem u Gaženici te uvali Lamjana.

Vršitelj dužnosti ravnatelja, Đoni Štambuk bio je jedan od četvorice kandidata koji su ušli u uži izbor uz Marina Milkovića, Andru Magića i Kneževića. On će ostati na mjestu zamjenika ravnatelja Lučke uprave Zadar.