Predsjednik virskog Općinskog vijeća,  Antonio Vučetić  preko Virskog lista uputio je odgovor na priopćenje ogranka SDP-a Vir.

- Iz zahtjeva za sazivanje sjednice Općinskog vijeća vidi se da potpisani vijećnici ne vladaju baš osnovnim zakonskim propisima koji definiraju nadležnosti predstavničke i izvršne vlasti. Pokušaj da predstavničko tijelo preuzme ovlasti općinskog načelnika u slučaju imenovanja predstavnika vlasnika u skupštine, članova nadzornih odbora ili direktore trgovačkih društava, nema utemeljenje u zakonima Republike Hrvatske - kaže Vučetić navodeći još kako sama činjenica da se SDP proklamira kao legalistička stranka, a istovremeno podržava nelegalne akte, puno govori o načinu rada SDP-a. Ili Vučetićevim riječima - ostatku ostataka nekadašnjeg SDP-a.

- Privatni interesi uvijek su i isključivo bili u fokusu političke oporbe na Viru, što je najširoj javnosti jako dobro poznato kroz oporbeno političko djelovanje svih ovih proteklih godina. Upravo zato što nam je javni interes na prvom mjestu, dobili smo od građana Vira prije nešto više od godinu dana apsolutnu podršku na lokalnim izborima za Općinsko vijeće, a naš kandidat za načelnika Općine Vir približno 70 posto podrške birača izašlih na izbore. Time legitimitet opozicijske većine zapravo ne postoji, a činjenica da SDP podržava takvu političku većinu, govori kako je SDP zapravo protiv velike većine mještana otoka.

 Da je SDP-u interes građana u ovom slučaju na prvom mjestu, kako tvrdi Zubčić u priopćenju, onda bi umjesto podrške političkom prebjegu te podrške nespojivim političkim i svjetonazorskim partnerima koji žele mijenjati političku volju građana, pozvali na prijevremene izbore za Općinsko vijeće. No nisu to napravili, pa se prava poruka za SDP može svesti na pitanje: Gospodo, zašto se bojite građana Vira? - poručuje Vučetić.