Postavljanje ugostiteljskih terasa izvan gabarita zakupa ugovorenog s Gradom Zadrom nije samo u povijesnoj jezgri  gdje se tako zatvaraju pristupi službama već se stolovi nedopušteno postavljaju i u drugim dijelovima grada. Pa čak i uz gradilište.

Na adresu Grada Zadra proslijedili smo e- mail u kojem piše kako caffe bar na adresi Put Biliga 49 također ima nelegalno postavljene stolove na prometnicu. Međutim komunalne službe ne reagiraju iako sam prije mjesec dana slao email sa slikama na više adresa, požalio se imenom i prezimenom naš sugrađanin.

Jučer smo odmah dobili povratnu informaciju iz Odsjeka za komunalno redarstvo, potpisano također imenom i prezimenom redare, što inače nije uobičajena praksa preuzimanja odgovornosti za informaciju prema javnosti.

"Komunalno redarstvo je zaprimilo prijavu 31.05. i odmah organiziralo izvid na terenu. Predmetni objekt nema zakupljenu javnu površinu i vlasnik je upozoren na prekršaj. Stolovi i stolice su postavljeni unutar gradilišta i odobrene regulacije prometa kojom je ta dionica ceste zatvorena. Komunalno redarstvo je o svemu obavijestilo i nadzor gradilišta", informacije je s potpisom komunalnog redara a na potezu su pročelnici i Gradonačelnik Zadra.

Nadzor su na tom poslu kojeg financiraju Hrvatske ceste Civil engineering Zadar i Terestrika Split.
Prema njihovoj kao i reakciji redara, ispada kako je naš sugrađanin dobro upućen u  zaštitu koju uživa taj kafić.