Zračna luka Zadar u kojoj se ove sezone obaraju rekordi nikad većeg prometa u povijesti zadarskog aerodroma, povećat će plaće svojim zaposlenicima za 10 posto.

Najavio je to pobjedonosno direktor Josip Klišmanić koji je od ove godine kao državni dužnosnik prikazao plaću od 22 624 kuna, dok je u prvom mandatu ona u neto iznosu bila 18 924,80 kuna.

Povećanje plaća planiralo se još oko Nove godine ali će do njega doći od srpnja, potvrdio nam je Nikola Barać, zadužen za informacije Zračne luke.
Te plaće su im tijekom pandemijskog razdoblja, kad je promet bio slab, ostale iste, ali su se umanjili neki dodaci. Povećanje od 10 posto možda će biti nadoknada za to kao i za inflaciju ali i noćni rad koji hvata mnoge službe na aerodromu.

Lani je prosječno isplaćena neto plaća po zaposlenom (bilo ih je 166) iznosila je 7.235 kuna što je bilo  za 1 posto iznad prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj. Uz to  je Zračna luka  dobila 3.2 milijuna kuna potpore za očuvanje radnih mjesta u 2021. godini.

Prema financijskom izvještaju za 2021. godinu, Zračna luka je imala prihod od 65.683.801 kuna a promet za ovu godinu planiran je preko milijun putnika. Uz ostvarenu dobit prije oporezivanja u iznosu od 5.885.112 kuna,  prema izvještaju direktora Klišmanića, povećava se za odgođeni porez na dobit od 2.2 milijuna kuna