S novim kamenim plaštom zabljesnula je zadarska riva, na potezu od Foše do bivšeg hotela „Zagreb" te dijelu od gata do Morskih orgulja.

Time su završena dva od ukupna četiri dijela zahvata na sanaciji obalnog pojasa Obale kralja Petra Krešimira IV., koji se odvija u sklopu velikog EU projekta "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar -Poluotok" čiji je nositelj Lučka uprava Zadar (LUZ).

Izvođač Adriaing uložio je veliki napor kako bi obnovljeni dio zadarske rive bio otvoren za šetače i koji dan prije najavljenog roka. Uzduž spomenuta dva dijela Obale kralja Petra Krešimira IV. ugrađeno je ukupno 1950 m2 kamenog opločenja, 750 m2 kamenih obloga, te 490 metara četvornih kamenih poklopnica. Na prvom dijelu rive vraćen je postojeći kamen u novoj kamenoklesarkoj obradi.

Zajedno sa šetačima na uređen dio šetnice na Rivi vratio se i Špiro. Petrićeva skulptura znanstvenika Spiridona Brusine, koja simbolizira suživot mora i Sveučilišta u Zadru, bila je uklonjena prije početka radova na rivi.

Tijekom ljeta radovi će se nastaviti odvijati na potezu od zgrade bivšeg hotela „Zagreb" do Mula. Kao što je ranije najavljeno, radovi koji će se izvoditi bit će kamenoklesarski, a kako ne bi ometali turističku sezonu.

Iz Lučke uprave ističu kako se neće koristiti teška mehanizacija te će buka biti svedena na minimum. Period tihog rada završava nakon turističke sezone, kada počinje dogradnja gata za 15 metara, što je ujedno i najzahtjevniji dio projekta  koji je za rekonstrukciju rive izradio D&Z na osnovu geomahničke studije koju su za Grad Zadar s riječkim stručnjacima napravili prije 10-ak godina.