U Policijskoj upravi zadarskoj, Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Policija sumnjiči 25-godišnjaka  kako je 13. srpnja 2022.godine, radi stjecanja materijalne koristi i po prethodno smišljenom planu, prvo oko 03,03 sata u Zadru maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, zatim vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 40-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena i predala u iznosu od 8.210 kuna.

Nakon počinjenja ovog kaznenog djela, osumnjičeni se osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka uputio u Šibenik, gdje je oko 05,24 sata maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, opet vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 19-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena predala u iznosu od 35.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem i dojavom građana u Trogiru u moru je pronađen osobni automobil kojeg je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, a nakon postupanja policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske automobil je izvađen iz mora. Uz nalog Županijskog suda u Splitu pretragom automobila pronađeni predmeti kojima je osumnjičeni bio maskiran prilikom počinjenja kaznenih djela.

Također je uz Nalog Županijskog suda u Zadru, izvršena pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi gdje je na skrovitom mjestu pronađen dio novca, ukraden u ovim kaznenim djelima.

Uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.