Svega nekoliko dana od završetka prve javne dražbe za veliki građevinski teren na Bilom brigu, Trgovački sud u Zagrebu objavio je izvještaj o njezinom tijeku, kojeg mu je dostavila Financijska agencija.

Iz izvještaja je vidljivo kako je bilo napeto do samog kraja. Dvotjednu licitaciju otvorio je poznati zadarski investitor, tvrtka Lignum Stanogradnja koja je i dosad kupovala terene koji su na bubnju završili kao posljedica stečajnih postupka. U nastavku nadmetanja stizala je ponuda za ponudom, od kojih jedna iz inozemstva. Radi se o slovenskom društvu za upravljanje potraživanjima banaka DUTB. Osim njih, za parcelu u Ulici Bleiburških žrtava licitirali su riječki Viking Urban, zagrebački Tekstilstroj-nekretnine te zagrebački KorBox, čiji je vlasnik Pero Kordić zadarskoj javnosti poznat kao vlasnik bivše zgrade VOX-a na Voštarnici, čije se uređenje privodi kraju četiri godine otkako je također prodana na dražbi.

Parcelu na Bilom brigu izlicitirao je pak Trans Auto, zagrebačka tvrtka s višegodišnjim iskustvom u prodaji rabljenih vozila koja je sa završnom ponudom od 10.581.937,95 kuna "potukla" ostalih 80 ponuda.

Podsjetimo, vještaci su površinu od 7437 m2, uz bočni parking Konzumovog centra Iadera (bivši Mercator), procijenili na 6,4 milijuna kuna, a u prvom krugu javne dražbe prodavala po početnoj cijeni od 4,8 milijuna kuna. Riječ je o jednom od preostalih građevinskih terena na toj izrazito trgovačkoj zoni koja sve više naginje prema stanogradnji. Parcela je na bubnju završila kao stečajna masa iza S.A.T. PULA, tvrtke iz Donje Lomnice kraj Zagreba koja se bavila trgovinom prije nego što je završila u stečaju. Prodaja će biti zaključena nakon donošenja rješenja o dosudi te uplate kupovnine kojom će se namiriti potraživanja razlučnog vjerovnika, slovenske družbe za upravljanje Terjatev Bank.