U 75. godini života preminuo je cijenjeni zadarski kardiolog dr. Davor Nekić (1948. - 2022.).

Osam godina bio je šef Internog odjela, a nakon toga voditelj Odsjeka kardiologije čak deset godina, sve do odlaska u mirovinu 2014. godine. Tada je za naš portal izjavio:

- Mogu mirna srca reći da sam dao dosta. Kada sam počeo raditi došla mi je jedna baka koja je željela da ju baš ja primim. Ispričala mi je da je kod mene bila njezina susjeda koja je rekla - on te neće pustiti, i to je postao moj moto rada, mora ti biti stalo za pacijenta. Pacijent ne pita što mu nije, liječnik treba reći što misli, jer najlakše je reći - moj problem to nije. Tjedno sam obrađivao pedesetak novih pacijenata i tako četrdeset godina. S te strane sam zadovoljan, vidim po pacijentima koje svakodnevno susrećem... Čovjek se u ovom poslu uvijek preispituje, jesam li napravio sve što sam mogao i trebao. Neopisivo je zadovoljstvo kada čovjeku spasite život.

U svom posljednjem dežurstvu u zadarskoj bolnici prije mirovine spasio je život mladoj ženi, majci dvoje djece, koju je muž dovezao u komi. Dr. Nekić ni u mirovini nije mirovao, već je nastavio raditi u privatnim poliklinikama.

Inače, po završetku studija u Zagrebu imao je ponude da ostane u klinici u Zagrebu, ali nije to prihvatio, jer ga je srce vuklo natrag na more. U Zadru je liječio tuđa srca i uz dr. Albina Jovića postavio temelje za mlađe kardiologe te je jedan od zaslužnih što je Zadar postao kardiološki centar Hrvatske. Današnji šef Interne dr. Dario Nakić, kojem je Nekić kao i brojnim drugim zadarskim liječnicima bio vrhunski mentor, najavio je kako će se u bolnici njemu u čast održati komemoracija.

Odlazak dr. Nekića rastužio je danas i mještane njegovog Posedarja, koji će ga prvenstveno pamtiti kao velikog čovjeka i humanista, koji je uvijek bio raspoložen za nogomet i karte, sve dok ga od njih prije nekih godinu dana, nažalost, nije udaljila teška bolest.

Posljednji ispraćaj od dr. Nekića održat će se u četvrtak u 18:30 sati na mjesnom groblju u Posedarju.