Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su javnost o akciji koja se danas odvijala u zadarskom arhipelagu. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice „Gustac".  Mlađi putnik zadobio je teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas, 19. srpnja u 12:26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordiniranu MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar. Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali sa jedrilice i prevezli u Zadar, kamo su pristali u 13:45 sati i predali ga djelatnicima HMP Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena.