Jedan od najpoznatijih zadarskih stečajnih upravitelja i nekadašnji direktor Bagat precizne mehanike i Tvornice kože Zadar, 82-godišnji Frane Zvonimir Negro, zbog visoke dobi i zdravstvenog stanja povlači se iz svih predmeta koje je do sada vodio na Trgovačkom sudu u Zadru.

Negro je jučer razriješen dužnosti stečajnog upravitelja nad stečajnim dužnikom MATAŠ - M.N. d.o.o. nakon što je podneskom izvijestio sud da više nije u mogućnosti obavljati dužnost stečajnog upravitelja i da je već od ranije rješenjem Ministarstva pravosuđa izuzet od dodjele novih predmeta. Međutim, zdravstveno stanje mu je toliko narušeno da neće moći dovršiti predmete koje još uvijek ima u radu, pa je zatražio da ga se razriješi i u ovom predmetu.

Negro je tijekom karijere stečajnog upravitelje vodio stečajeve poznatih zadarskih tvrtki kao što su Croatia Zadar Line, GP Radnik, Transport, Vrana, Mardešić... Neke od njih poput Mardešića uspjele su oživjeti poslovanje, no većina najvećih morala je rasprodati imovinu i samo djelomično obeštetiti radnike i vjerovnike.

Sutkinja Ardenu Bajlo za novu stečajnu upraviteljicu Mataša imenovala je Ivanku Bosotina te je naložila primopredaju dužnosti u roku od tri dana.