Nakon gotovo dvije godine od preseljenja na Voštarnicu, policija se vratila na Poluotok.

- Iako smo s ophodnjama stalno bili prisutni na Poluotoku, sada ćemo imati čvrsti objekt koji označava završetak 22 milijuna kuna vrijednog ciklusa ulaganja u PU zadarsku. Nismo osjetili da smo zbog preseljenja „pali" po pitanju odgovornosti i funkcije, ali na ovaj način želimo se više približiti građanima, istaknuo je načelnik PU zadarske Anton Dražina na otvaranju prostorija Područnog ureda Poluotok na adresi Zore dalmatinske br. 4, dodajući kako su nedavno dobili i nova policijska vozila, sedam godina od posljednjeg ulaganja u vozni park, te petog policijskog psa, Maxa, koji upravo ide na školovanje.

Dobili su i pojačanje u vidu stranih policijskih službenika. Riječ je o projektu međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija 2022" koji je, kako je naglasio Dražina, pokrenut prije 15 godina upravo na području PU zadarske da bi ga kasnije kao uspješnog prepoznale i preuzele policijske službe u Austriji, Italiji i Sloveniji. Ovo ljeto o sigurnosti stranih gostiju u Zadru brinut će 10 policijskih službenika iz četiri zemlje. Iz Austrije su stigli Vlatka Rebekic, Patrik Juric, iz Mađarske Norma Aletta Szilagyi, Robert Morvay, Lajos Magyar i Arpad Papp, a iz Poljske Piotr Filar i Michal Mackiewicz. Nakon dvije godine Covid pauze u Zadar su se vratili i policajci iz Kine - Li Beijun i Zhang Lulu. Načelnik zadarske policije Anton Dražina našalio se kako su kolege već dobile i domaća imena - Mile i Luca.

Dobrodošlicu im je izrazio i gradonačelnik Branko Dukić koji je naglasio kako sezona zahtijeva veliki napor svih službi zbog velikog broja posjetitelja koji dolaze u Zadar.