Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 27. srpnja 2022. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela, i to teškog ubojstva i teškog ubojstva u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 24. srpnja 2022. oko 21 sat u mjestu Seline, u obiteljskoj kući u kojoj je u tom trenutku bio sa svojim roditeljima, majkom (hrvatska državljanka, 1962.) i ocem (hrvatski državljanin, 1961.); bez ikakvog povoda i ničim izazvan, s ciljem da ih usmrti, najprije napao oca i nožem mu nanio ozljede uslijed kojih je ovaj preminuo te pokušao ubiti majku.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je 26. srpnja 2022. proveo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika te je, istog dana, nakon ispitivanja, predložio sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na presumptivne svjedoke i opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela te zbog posebno teških okolnosti pod kojima su kaznena djela počinjena.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Zadru prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i 26. srpnja 2022. odredila istražni zatvor protiv okrivljenika po zakonskim osnovama iz čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, dok nije prihvatila prijedlog zbog osnove iz točke 4. označenog članka Zakona o kaznenom postupku.