Danas se obilježava 30. obljetnica osnutka 7. Domobranske pukovnije Zadar, važne postrojbe iz Domovinskog rata. Svoj dolazak na svečano obilježavanje potvrdio je predsjednik i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović.

Iz Ureda predsjednika najavili su kako će Milanović sudjelovati na odavanju počasti poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Zadru u 18 sati i na svečanoj akademiji u 20 sati u Providurovoj palači.

U Providurovoj palači ovom će prigodom biti postavljena izložba ratnih fotografija, a nakon svečane akademije slijedi zabavni dio programa na Narodnom trgu. Od 21:30 sati nastupaju Ivica Ićo Sikirić i klapa Bibinje.

Kroz 7. Domobransku pukovniju prošlo je više od 5.000 branitelja zadarskog kraja. Bila je prva domobranska postrojba koja je sudjelovala u borbenoj akciji u Domovinskom ratu te jedna od najbolje organiziranih i ustrojenih pukovnija u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Osnovana je 27. 7. 1992. godine po zapovijedi Predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.